logo menu icon
keyboard_arrow_leftTerugkeren
EACD+

17 April 2024

EACD+

Wat is EACD+?
De European Academy of Childhood Disability (EACD) is een internationale vzw die onderzoek en onderwijs voor mensen met een in de kindertijd opgedane neuromotorische beperking promoot. Jaarlijks organiseert ze het grootste Europese wetenschappelijk congres in dit domein. De 2024 editie gaat eind mei '24 door in Brugge.

Maar het EACD 2024 congres is zoveel meer dan alleen een congres. Onder het label EACD+ organiseert de vzw - in samenwerking met heel wat partners - tal van breed toegankelijke activiteiten met en voor de doelgroep en dit van 29 mei tot en met 1 juni.

Alles om de ambitie - een wezenlijk verschil maken voor mensen met een neuromotorische beperking - te realiseren. Concreet kan je je verwachten aan een Sportfestival, een Concert en een Experience Room - een eendaagse belevingsbeurs.

 

Warm aanbevolen voor:

Onze leden, familie, vrienden, zorgverstrekkers, therapeuten, beleidsmakers,... kortom iedereen met een hart voor inclusie en met een (al dan niet professionele) betrokkenheid bij neuromotorische aandoeningen is welkom.

 

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

https://www.eacdplus.be/

 

 

 

 


Lees meer:

REVA 2023

14 November 2023

REVA 2023

Uitnodiging REVA 2023. Op 7, 8 en 9 december kan je Zorgarchitect vinden in samenwerking met vzw Tolbo en Terug Mee op stand A1.18. Een informatiebeurs voor mensen met een beperking. Je ontmoet er heel wat exposanten en kan er deelnemen aan lezingen en workshops. Iedereen is welkom op REVA: mensen met en zonder beperking, jongeren en ouderen, professionele hulpverleners, mantelzorgers...

LEES MEER

So Yes – aangepaste kledij voor levensgenieters met een beperking

29 September 2021

So Yes – aangepaste kledij voor levensgenieters met een beperking

Graag stellen we een nieuw lid van Zorgarchitect vzw voor : So Yes Fashion Wat een ontdekking ! Een webshop voor personen met een beperking, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers die een makkelijke comfortabele broek willen of mensen die éénhandig hun jas willen aantrekken. Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat So Yes Fashion te bieden heeft. We vroegen aan Sofie Ternest medeoprichter enkele vragen :

LEES MEER

Zorgarchitect zet in op de toekomst

2 July 2021

Zorgarchitect zet in op de toekomst

Het internet is het middel om te zoeken naar het antwoord op jouw vragen rond zorg. Helaas is het aanbod zo groot dat we heel veel tijd verspillen achter onze computer of moeten we veel rondbellen of mailen vooraleer we de juiste therapeut of dokter hebben gevonden. Kortom er is gewoon teveel. Het idee is gekomen uit eigen ondervinding, door uren achter te computer te zoeken naar de juiste zorg.

LEES MEER