logo menu icon
keyboard_arrow_leftTerugkeren
Massagesalon - kapsalon Belle Sense

22 January 2024

Massagesalon - kapsalon Belle Sense

Welkom bij massagesalon - kapsalon Belle Sense.

Als extra specialiteit rond massagetechnieken verzorg ik ook zorg/snoezelmassage voor ouderen, kinderen en mensen met een beperking.

De snoezelmassage is een massage speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De massage is bedoeld om door middel van het prikkelen van de zintuigen de cliënt een moment van rust en ontspanning te bieden.

 

Toepassing:

De massage wordt aangepast aan de behoefte van de cliënt en diens mogelijkheden, afgestemd met het verzorgend personeel en/of de familie. Samen onderzoeken we hoe de cliënt zich het beste kan ontspannen, bijvoorbeeld in een relaxstoel, in bed of in de rolstoel. Een prikkelarme omgeving is daarbij van belang zodat de cliënt zich optimaal kan ontspannen. Dit kan bij in de zorginstelling of in mijn praktijk.

 

Behandelwijze:

De snoezelmassage is een ontspannende massage op holistische wijze wat betekent dat de aanrakingen heel rustig en met aandacht worden gegeven. Hierdoor wordt de cliënt zich meer bewust van het eigen lichaam wat bijdraagt aan de ontspanning.

 

Naast het aanraken zullen we onderzoeken welke facetten een extra bijdrage kunnen leveren aan de ontspanning, bijvoorbeeld door met een zachte doek te masseren of door de zintuigen te prikkelen met bijvoorbeeld ontspannende muziek of aromatherapie.

 

De tijdsduur van de massage varieert afhankelijk van de spanningsboog van de cliënt, hierbij gaan we uit van een half uur tot een uur. Na afloop schrijf ik op hoe de massage is verlopen zodat dit nagelezen kan worden door de verzorgers.

 

WAT KAN DE ZORGMASSAGE VOOR JE BETEKENEN?

De zorgmassage is een vorm van complementaire zorg. En kan je ondersteuning geven in een moeilijke periode van ziek zijn. De zorgmassage biedt geen genezing. Maar kan je wel helpen ontspannen en daarmee de kwaliteit van je leven verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat massage bepaalde klachten kan verminderen.

 

Een zorgmassage:

 

  1. Verlaagt stress en geeft meer energie
  2. Ontspant zowel je lichaam als je geest.
  3. Verbetert de bloeddoorstroming.
  4. Vermindert onrust, angst en pijn.
  5. Geeft positieve aandacht aan je lichaam in een moeilijke tijd.
  6. Kan je helpen het vertrouwen in je lichaam te herstellen.
  7. Kan je helpen om je lichaam te aanvaarden.
  8. Door meer serotonine minder pijn en meer welbehagen

 

Wilt u extra informatie over de massage of mijn kapsalon dan kunt u hierover contact met mij opnemen, dit kan zowel telefonisch als per email.

 

Telefonisch via 0478871213 of via e-mail: isabel.bohez@hotmail.be.

 


Lees meer:

REVA 2023

14 November 2023

REVA 2023

Uitnodiging REVA 2023. Op 7, 8 en 9 december kan je Zorgarchitect vinden in samenwerking met vzw Tolbo en Terug Mee op stand A1.18. Een informatiebeurs voor mensen met een beperking. Je ontmoet er heel wat exposanten en kan er deelnemen aan lezingen en workshops. Iedereen is welkom op REVA: mensen met en zonder beperking, jongeren en ouderen, professionele hulpverleners, mantelzorgers...

LEES MEER

So Yes – aangepaste kledij voor levensgenieters met een beperking

29 September 2021

So Yes – aangepaste kledij voor levensgenieters met een beperking

Graag stellen we een nieuw lid van Zorgarchitect vzw voor : So Yes Fashion Wat een ontdekking ! Een webshop voor personen met een beperking, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers die een makkelijke comfortabele broek willen of mensen die éénhandig hun jas willen aantrekken. Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat So Yes Fashion te bieden heeft. We vroegen aan Sofie Ternest medeoprichter enkele vragen :

LEES MEER

Zorgarchitect zet in op de toekomst

2 July 2021

Zorgarchitect zet in op de toekomst

Het internet is het middel om te zoeken naar het antwoord op jouw vragen rond zorg. Helaas is het aanbod zo groot dat we heel veel tijd verspillen achter onze computer of moeten we veel rondbellen of mailen vooraleer we de juiste therapeut of dokter hebben gevonden. Kortom er is gewoon teveel. Het idee is gekomen uit eigen ondervinding, door uren achter te computer te zoeken naar de juiste zorg.

LEES MEER